Skip to content

Phoebe Baker Hyde ja vuosi ilman meikkiä, kampaajaa, koruja ja uusia vaatteita

January 23, 2013

Miltä tuntuisi viettää vuosi ilman meikkiä, koruja, kampaamokäyntejä ja uusia vaatteita? Phoebe teki sen ja kirjoitti kokemuksestaan kirjan. Tällainen kokeilu on amerikkalaisnaiselle ehkä isompi juttu kuin meille suomalaisille? Täällä esimerkiksi meikittömyys hyväksytään helpommin. Asiaan suhtautuminen riippuu paljon siitä, missä asut, mitä teet työksesi ja millainen ystäväpiirisi on.

Itseäni ahdistaisi tuo kameroiden eteen meneminen ilman mitään meikkiä. Silmä on niin tottunut meikattuihin tv-esiintyjiin, että täysin meikitön ihminen näyttää omituiselta. Vanhalta, haalealta, huonommalta. Kirjoitinko todella, että ihminen näyttää huonommalta? Eihän meistä kukaan oikeasti ajattele noin – tai ainakin toivon niin – mutta pinnallisesti ja vain ulkonäköä katsoen meikitön himmenee sen korjaillun version vierellä.

Nyt onkin aika katsoa lähimmäisiä tarkemmin; tv-ruuduilla, valkokankaalla, lähikaupassa, kahvilassa. Katsoa heitä lämpimästi, rakastaen ja arvostaen.  Välittämättä siitä kuorrutuksesta tai sen puutteesta kakun päällä.

Tutustu Phoeben kokeiluun. Ja jos idea tuntuu helpolta, muista, että hän jätti myös ihokarvansa ajelematta 😉

Phoebe Baker Hyde and The Beauty Experiment

Katie Couric haastattelee Phoebea naturellina eli ilman meikkiä, meikittömän yleisön edessä.

Advertisements

From → Uncategorized

3 Comments
 1. Itse myönnän ensimmäisenä katsoneeni naisen ihoa (kateellisena) ja mietin, että kyllä minäkin, jos omistaisin noin kauniin ihon ihan luonnostaan. Omaa naamaani kun koristaa 15-vuotiaasta saakka kertyneet aknearvet ja yhä vielä ilmestyvät näpyt 😥 Olipa kosteusvoide mikä tahansa, naama myös kiiltää jo parin tunnin kuluttua. Minun meikkini on peitepuikko ja puuteri, joilla saan itseni pidettyä töihin kelpaavana.

  Ripsiväriä käytän ehkä kerran kuussa, jos sitäkään. Eli jos saisin lähteä samalta “lähtöviivalta” ihon kunnon kanssa muiden kanssa, voisin olla meikitön ihan helposti… Vaikka kaksikin vuotta!

 2. Tunnen itseni kertakaikkisen ulkopuoliseksi näiden “naisellisten” aiheiden äärellä. En ymmärrä sitä kaikkea vaivannäköä, mitä moni on valmis näkemään ulkoasunsa eteen. Suorat ripset tai hiukset taivutetaan, kiharat hiukset suoristetaan, hiukset värjätään toisen värisiksi, kasvot väritetään… Ihan omana mielipiteenäni totean, että paljon näkee myös heitä, jotka olisivat kauniimpia luonnollisina kuin “laitettuina”.

  Ihoni ei ole täydellinen, se esim. punottaa paikoista joista “ei pitäisi”. Posket saavat puolestani punottaa niin paljon kuin haluavat, mutta nenän alla ja leuassa punoitus ei lämmitä mieltä. Joskus punottaa enemmän, riippuu siitäkin mitä on tullut syötyä. (En muuten ollut huomannut koko punoitusta, ennen kuin yksi henkilö mainitsi, että “sullakin on tuota couperosaa”.) Olen kuitenkin suuren osan ajasta tullut siihen tulokseen, että kun iho luonnostaan on tuollainen, niin olkoon. Jos ainoa “virhe” on punoitus, niin annan punoittaa. Jos on joku näppy iskenyt, niin sitä saatan peittää.

  Kysymykseesi “miltä tuntuisi viettää vuosi ilman meikkiä, koruja, kampaamokäyntejä ja uusia vaatteita” vastaan osaltani, että helpolta ja varsin arkiselta. En meikkaa aiemmin kerrottua enempää, korut eivät kiinnosta, olen ollut ylikin vuoden käymättä kampaajalla, ja ilman uusia vaatteita menisi yli vuosikin helposti. Mutta ihokarvat… niille olisi pakko jotakin tehdä, ettei ihan apinaksi luultaisi. 😀

 3. Siippa permalink

  Olen Tuulian kanssa täysin samoilla linjoilla. Minusta esimerkiksi ripsiväri näyttää hyvin usein vain aika pöljältä ja etenkin raskas meikkaus on minusta ihan kamalan näköistä naamassa kuin naamassa. Näppyjä saatan peitellä, mutta en omista meikkivoiteen ja punasävyisen huulirasvan lisäksi mitään meikkejä. En siis meikkaa edes juhlia varten. Olen pärjännyt tällä tyylillä jo monta vuotta ja ihokin on pysynyt hyvänä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Minimalismin Ilo

Minimalismi - yksinkertainen elämä, onnellisempi olo

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: